Banana Nasıl Bu Kadar Popüler Oldu?
Mayıs ortasında piyasaya sürülen Banana, son bir ayda bir meme haline gelerek hızla büyüdü. Bugün itibariyle Steam'de aynı anda 136.202 oyuncuya ulaşarak, Elden Ring, Team Fortress 2 ve Stardew Valley gibi dev oyunları geride bıraktı. Peki, bu nasıl gerçekleşti?
Oyunun Popülerliğinin Arkasındaki Sır Perdesi
Bazıları, Banana'nın bu kadar popüler olmasının botlardan kaynaklandığını öne sürüyor. Ancak asıl sebep daha farklı olabilir. Görünüşe göre Banana oynayarak Steam parası kazanmak mümkün. Her üç saatte bir 3 sent değerinde bir "skin" kazanıyorsunuz. Bunları sattığınızda 1 sent size, 1 sent Valve'ye ve 1 sent de geliştiriciye gidiyor. Fakat bazı skinler çok daha yüksek fiyatlara satılabiliyor. Hatta 400 dolara satılan bir skin bile var!
Muz Tıklayarak Günde 10 Bin Euro Kazanç
Peki, bu muz tıklama oyunu geliştiricilere ne kadar kazandırıyor? Hesaplamalara göre her oyuncu günde maksimum 8 skin kazanıp bunları satarsa 0,24 euro elde ediyor. Steam ve geliştirici komisyonları düşüldüğünde oyuncuya net 0,08 euro kalıyor. Fakat 42 bin oyuncuyu hesaba katarsak, geliştirici günde 3360 euro kazanıyor. Mevcut oyuncu sayısıyla bu rakam günlük 10 bin euroya ulaşıyor!
Banana: Hayat Kurtaran Bir Terapi Aracı mı?
Banana'nın Steam'deki yorumları da oldukça ilginç. Oyuncular, adeta Banana'yla dalga geçercesine felsefi ve duygusal yorumlar yazıyor. Bir oyuncu şöyle diyor: "Banana, hayatımın zor bir döneminde bana bir sığınak oldu. Sanal bir muza her tıklayışım gerçekliğin kaosundan bir an olsun uzaklaşmamı sağladı. En kötü anlarımda bile Banana'nın mizahı ruhumu yükseltti. Banana bir bakıma beni kurtardı ve hayatın fırtınalarında bile bir muz tıklamasıyla keşfedilecek neşe anları olduğunu hatırlattı."
Banana'nın Geleceği Ne Olacak?
Banana'nın bu denli popüler olması, özellikle botlar tarafından para kazanmak için kullanılması, oyunun Steam tarafından yasaklanmasına yol açabilir. Geliştiricinin bu sistemi suistimal ederek haksız kazanç elde ettiği düşünülebilir. Banana'nın geleceğini hep birlikte göreceğiz. Fakat bu sıra dışı muz tıklama oyunu bize internetin ne kadar absürd ve eğlenceli olabileceğini bir kez daha hatırlattı.